Over ons

Wij zijn een Belgisch koppel met Westvlaamse roots, vijftigers en met veel zin om gasten van allerlei nationaliteiten te ontvangen en gedurende enkele dagen samen te leven. Het Zuidwesten van Frankrijk geniet al vele jaren onze voorkeur : de mensen zijn er “à l’aise”, gemoedelijk, geen platgetreden toeristische paden en de gastronomie is om duimen en vingers bij af te likken. Elke keer als we arriveerden, voelde het steeds meer als thuiskomen en in het voorjaar 2017 vonden we — na vele panden te hebben bezocht — eindelijk Maison Olleris!

De creativiteit van Kaat vind je terug in de inrichting van het huis en in de gerechten van de table d’hôtes. Toerisme is haar ding en ze wil de gasten graag de streek laten ontdekken. Recent behaalde ze haar diploma “Ambachtelijk Chocolatier” en hiermee wil ze in de toekomst winterarrangementen aanbieden in de chambre d’hôtes en workshops chocoladebewerking organiseren voor kleine groepen.

Voor Henk (‘Henri’ voor de Fransen) is het openen van een chambre d’hôtes al vele jaren zijn droom. Het beheren van de reservaties, de ontvangst van de gasten en de informatie over het verblijf is zijn dada. Het onderhoud van het domein neemt hij ook graag voor zijn rekening. Hij is echter het liefst te vinden tussen de gasten van Maison Olleris, genietend van een goed gesprek met een wijntje uit de streek.

Voilà, in een notendop : we willen onze gasten een aangename en zorgeloze vakantie aanbieden waarbij de gastvrijheid, het genieten van de natuurpracht en de lekkere keuken voorop staan!