Dozen & Noppenfolie

Het is 8 maanden geleden dat we de beslissing namen om te verhuizen naar de Gers. De wat ? Daar begint het meestal mee als we vertellen naar waar we verhuizen. Ik denk dat we de voorbije maanden  — net als een toeristische dienst —  zoveel uitleg hebben gegeven over de Gers. Hoe is het toch mogelijk dat zoiets moois zo onbekend is gebleven ?

En nu maar hopen dat we de Belgen nieuwsgierig genoeg hebben gemaakt om ons een bezoekje te brengen.

Maar vandaag een woordje over dozen & noppenfolie. We mogen onszelf zo stilaan experts noemen in : dozen verzamelen, uitleg geven waarom we dozen nodig hebben (“Verhuizen naar de Gers … de wat ?”), auto volstapelen met allerhande formaten van dozen, laden en lossen van dozen … om maar te zwijgen van het tapen van dozen. Sinds een paar weken staat de garage er propvol van, vind je ze in elke kamer van ons huis en kent iedere fruit- en fietsenwinkel in de omgeving ons als “dozenschooiers”.

En noppenfolie : iets wat een paar maanden geleden in mijn hoofd enkel bestond als er een pakketje werd thuis geleverd, is nu onderwerp van gesprek geworden. Ondertussen kennen we de “noppenfolie-sites online” als de beste. We voerden prijsvergelijkingen, we bestelden en bestelden bij. Ondertussen zitten we aan 500 lopende meter en is ons huis als een project van Christo : elk meubel draagt een noppenfolie-jasje. De krant ligt op een noppenfolie-salontafel, de dag begint en eindigt met dozen en noppenfolie. De stereo is ingepakt in … juist, ja. En in plaats van muziek horen we vooral nog de “snak tsjjjjt” van de tape die wordt gescheurd om alle noppenfolie vast te maken. De dag begint en eindigt er ook mee. Dozen-dol worden we ervan !

De kasten worden leger naarmate de garage voller wordt (of is het omgekeerd) en alles wordt “een laatste keer” : gaan werken, met de collega’s samen zijn, uiteten met familie, een concert bezoeken, vrienden zien, een wasje draaien, een laatste nacht in een vertrouwde thuis dat meer en meer zijn beschermende jas afwerpt en terug een huis wordt.

Het wordt stilaan tijd dat we verkassen !

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *